Tostrup Rødseth

Kamper for Odd

Kamper Inn Ut Tid Mål Gult kort Rødt kort
6 0 0 570 0 0 0

Kamper for Odd 2

Kamper Inn Ut Tid Mål Gult kort Rødt kort
3 0 0 270 0 0 0

Kamper for Odd fordelt på turneringer

Turnering Kamper Inn Ut Tid Mål Gult kort Rødt kort
NM 3 0 0 300 0 0 0
Kretsserien 3 0 0 270 0 0 0

Kamper for Odd 2 fordelt på turneringer

Turnering Kamper Inn Ut Tid Mål Gult kort Rødt kort
Kretsserien B 3 0 0 270 0 0 0

Karriere

Dato Turnering H/B Lag Mot Resultat Bytter Tid Mål Kort
HISTORIKK

Fullt navn Tostrup Nansen Rødseth

1889: Tostrup Nansen Rødseth født 05.11.1889 av foreldre Strikkefabrikant Nils Nicolaisen Rødseth og hustru Karen Elise Torstensen. De er bosatt på Bakken

1900: Familien bor nå i Herman Baggersgt. Far, mor, 6 barn og nå med to tjenestejenter fra Skien.

1905: Tostrup konfirmeres i Skien kirke. Han er da bosatt på Brekkeby. Han får karakteren 2, 1 er toppkarakter.
1907: I Tyskland for å lære om trikotasje

1908: Tostrup står i mål for Odd 2. Debuterer på A-laget 30.07.1909.

1910: Familien bor i Øhrnsgt. 160
Far Nils Rødseth f.1859 arbeider i Trikotasjefabrikk. Mor Kaja, født 1857 i Skien.
Barna: Tostrup f. 05.11.1889, Konrad f.1890, Margit f.1891, Ebba f.1893, Edvin f.1896 og Bjarne f.1898.

1921: Han gifter seg i 1921 i Skien kirke med Ingeborg Synnøve Flid

1939: Telemark Arbeiderblad
Bestyrer Tostrup Rødseth, Skien, fyller 50 år den 05.11. Han er født i Skien og har arbeidet i Trikotasjebransjen all sin dag. Han har vært ansatt ved Lunde trikotasjefabrikk siden denne fabrikken kom i gang og etter at faren døde i 1914 har han vært bestyrer. Rødseth var i sine yngre dager en kjent idrettsmann. Han var i sin tid keeper på Odds A-lag, men ellers har han dyrker både friidrett og skøytesporten og drevet det langt. Han har blant annet vunnet til odel og eie Odds vandrepokal for beste all round idrettsmann. Rødseth er fremdeles en ivrig friluftsmann og jeger og er stadig å treffe i skog og mark.

1969: Varden 05.11 Bestyrer Rødseth 80 år
Bestyrer Tostrup Rødseth, Rektor Øhrnsgate 3, i Skien fyller 80 år i dag og går vi hele historien tilbake, så var det på Bakken han ble født. «Jo, jeg er Bakken-gutt», sier den vitale og humørfylte jubilant med en viss stolthet. «Men i 1893 flyttet jeg hit til Rektor Øhrnsgate. Min far kjøpte denne eiendommen av stortingsmann Paul Koht og i strøket her er det store forandringer fra den gang. Som gutt gjette jeg kuer for Christie på Lagmannsgården og vi hadde jorder like ovenfor her. Bebyggelsen strakte seg den gang ikke lenger opp enn til gartner Andersen.»
«Idretten har visst alltid hatt en venn i Dem?»
«Det er blitt en del idrett og friluftsliv og det har jeg satt veldig stor pris på. Særlig gjaldt det turn og jeg husker godt at jeg begynte i gymnastikksalen på Latinskolen under sersjant Knudsens kommando. Friidrett har jeg også likt og jeg oppnådde da å få en vandrepokal for 10 øvelser. Fotball var jeg også en del med i og var blant annet med i den noe omtalte finalen i 1909 da vi i Odd gikk av banen for Lyn. Vi hadde en aldeles umulig dommer, men vi måtte da på banen igjen og da kampen ble avblåst i tussmørket, hadde vi tapt 3-4. Skøyter var jeg også noe interessert i og jeg hadde mye glede av det, særlig morsom var en pokalkamp mot Notodden hvor Notodden til slutt dro avgårde med pokalen.»
«Men ski da?»
«Det har bare vært for turenes skyld, men de er det blitt mange og fine av. Vi gikk flere ganger til Sauheradfjellene. Vi pleide å leie hest hos Myhra og så kjørte vi til Mo eller Flittig som vi kom så langt og så gikk vi resten. Det kunne være nokså slitsomt og jeg husker godt at bakken mellom Åmot og Haugedal ble kalt for «Armodsbakken» og bakken fra Haugedal og opp til Håkastul for «Drepenbakken».
«De har hatt mye glede av sport og idrett?»
«Veldig stor glede og særlig kommer nok det av at vi hele tiden betraktet det som en lek i godt kameratskap.»
Bestyrer Rødseth har helt fra barnsben av vokst opp med trikotasjefabrikasjon. I 1907 var han i Tyskland for å lære mer om dette og han ble i 1912 ansatt i fabrikken som hans far og A. Johnsen startet, Lunde Trikotasjefabrikk. Hans far døde i 1914 og da gikk Tostrup Rødseth inn i sin fars stilling og den har han på en utmerket måte skjøttet siden. Etter 50 år i tjenesten i 1962 fikk Rødseth Kongens fortjenestemedalje.


1979: Han dør i Skien 09.07.1979, 90 år gammel. Han er gravlagt på Johannes kirkegård i Skien, I dødsannonsen tar de farvel med mann, far, svigerfar, bror, svoger, bestefar og oldefar.
Undertegnet Ingeborg og barna Nils Olav m/Ingrid, Tullemor m/ Thor og Thor Inge m/Ingebjørg. Søsken, barnebarn og oldebarn.
Varden har 11.07 dette minneordet:
En meget godt kjent og samtidig høyt aktet og respektert Skiensmann, tidligere bestyrer av Lunde Trikotasjefabrikk, Tostrup N. Rødseth, er død, nær 90 år gammel. Det siste året har han vært på Gulset sykehjem, men han var klar og vital helt til det siste.
Rødseth var født i Skien, nærmere bestemt på Bakken, men flyttet til Rektor Øhrnsgate i 1893. Hans far kjøpte eiendommen av ordfører og stortingsmann Paul Koht. I sine unge år gjette han kuer for Christie på Lagmannsgården og det var jorder like overfor der han bodde. Bebyggelsen strakte seg den gang ikke lenger opp enn til gartner Andersen.
Helt fra barnsben av vokste Tostrup Rødseth opp med trikotasjefabrikasjon. I 1907 var han i Tyskland for å lære mer om dette, og han ble i 1912 ansatt i fabrikken, som hans far, Nils Rødseth og A. Johnsen startet, Lunde Trikotasje. Far hans dødde noen år senere og da gikk Tostrup Rødseth inn i farens stilling.
Etter 50 år i tjenesten i 1962 fikk Rødseth tildelt Kongens Fortjenestemedalje. Han fortsatte i arbeidet enda en del år, ja han var faktisk bortimot 80 år før han la inn årene. Tostrup Rødseth var i yngre år en allsidig og god idrettsmann, og han var odder på sin hals. Han drev både med friidrett, skøyter, turn og fotball. Når det gjaldt fotball var han blant annet med i den omtalte finalen i 1909 da Odd etter en dramatisk finalekamp tapte knepent 3-4 for Lyn. Tostrup Rødseth hørte med blant Odds forturnere. Da Odd stilte veterantropp i Porsgrunn rett etter krigen var Rødseth med i troppen. Etter at han la opp som aktiv idrettsmann var han en tid med i administrasjonen.
Tostrup Rødseth var en gentleman både på og utenfor banen. I det hele tatt var han i all sin ferd en pålitelig og samvittighetsfull mann som alle som lærte ham å kjenne måtte bli glad i.
Han etterlater seg hustru og tre barn, to sønner og en datter.

Debut: 30.07.1909
Siste kamp: 26.09.1909