Tormod Lie

Kamper for Odd

Kamper Inn Ut Tid Mål Gult kort Rødt kort
7 0 0 660 1 0 0

Kamper for Odd 2

Kamper Inn Ut Tid Mål Gult kort Rødt kort
4 0 0 360 0 0 0

Kamper for Odd fordelt på turneringer

Turnering Kamper Inn Ut Tid Mål Gult kort Rødt kort
NM 3 0 0 300 0 0 0
Kretsserien 4 0 0 360 1 0 0

Kamper for Odd 2 fordelt på turneringer

Turnering Kamper Inn Ut Tid Mål Gult kort Rødt kort
Pokalserie 4 0 0 360 0 0 0

Karriere

Dato Turnering H/B Lag Mot Resultat Bytter Tid Mål Kort
HISTORIKK

Fullt navn Thormod Olaf Johan Lie
I 1891 bor familien på Grønland i Kristiania
I 1910 er han ingeniørelev og er leieboer i Kallemsgate 15/12 hos snekker Gunder Christensen i Skien.
Hans foreldre Carl Olaf og Eleonore Lie, bor på eiendommen Solhaug på Nordstrand i Oslo. Faren er kontorsjef i rederiet Fearnley & Eger. Tormod står som elev ved cellulosefabrikk, som da er i Skien. Han har søsknene: Lilla f.1886, Sverre f.1888 ansatt ved skipsmeglerkontor, Brynjulf f.1891 sjømann, Bergljot f.1892, Trygve f.1894 og Nora f.1895. De tre siste er skoleelever.
I 1919 gifter han seg i Nordstrand med Ruth Sofie Sørum, f. i Kristiania, men bosatt i Skien hvor de trolig har møtte hverandre. Tormod Lie er da bosatt i Tune i Østfold.
I 1920 er familien bosatt i Greåker, i Tune kommune. De har nå sønnen Erik Olaf f.1920.
Da han fylte 95 år sto det et intervju med han i Nordstrand-Østre Aker Blad:
Thormod Lie - gammel Nordstrands-gutt fyller 95 år
Thormod Lie, som bor i Sigurd Danielsens vei, fylte 95 år i går, den 24. januar. han er født i Schweigaardsgate i 1889, og flyttet ganske umiddelbart til Nordstrand. Her bodde familien bl.a. på Solhaug i Midtunveien, som Thormod Lie betraktet som sitt barndomshjem.
Nesten ikke et hus
"Jeg kan huske at det nesten ikke var noe bebyggelse på Nordstrand i min barndom", minnes Thormod Lie. "De få som bodde her, pleide å gå til byen på jobb, for toget brukte nesten like lang tid. Lokalen, det kalte vi toget, det var samlingspunktet hver morgen, for da kom avisene", sier Lie. Thormod Lie er den eneste gjenlevende av syv søsken. Hans eldste bror døde i fjor på denne tiden.
Gift i 1919
Thormod Lie ble gift i 1919, og hans kone lever ennå. De bor i 2. etasje i en koselig leilighet med mange minner. Begge er de friske, selv om synet til Thormod svikter. De nyter sitt otium med hagestell og noen småturer. "Om vinteren tør vi ikke gå ut", sier Thormod Lie, "Det er fryktelig glatt og da er det tryggest å holde seg inne. Om våren er det derimot fullfart i hagen, og han sysler med et drivhus. Familien ble passelig forøket med tre barn. "Det er den største gleden jeg har hatt", mener Lie. Barna har alltid oppført seg pent, og de er alle i flotte stillinger i dag.
Utdannelse fra Tyskland
"Jeg har vært teknisk ingeniør i min arbeidskarriere", sier Lie. Han tok middelskoleeksamen og deretter to år teknisk skole i Skien. Så gikk han på teknisk høyskole i Tyskland i tre år, før han vendte tilbake til Skien. Der ble han teknisk ingeniør på en papir- og cellulosefabrikk i Skien. Han jobbet til han var 70 år. I 1960 kom de til Nordstrand hvor de stortrives. - "Engang Nordstrand, alltid Nordstrand", sier Thormod Lie.
Mye friluft
"Oppskriften på et langt liv, Lie!" "Nei, jeg har ingen oppskrift, men jeg er overbevist om at mye friluftsliv er en av årsakene til har jeg har levd så lenge. Dessuten har jeg vært forsiktig med alkohol, og nesten ikke smakt en røyk", sier han. Noe som kanskje er mer interessant i våre dager, er hvordan man kan være gift så lenge som Lie og frue. "Det man lover overfor Gud og sin ektemake, skal holdes", sier de begge. "ellers har vi vennet oss til å prate om problemer etterhvert som de har dukket opp." Tre skikkelige barn har vært med på å holde familien sammen også, mener de. Avisen vil gratulere jubilanten på det hjerteligste, og vi håper på flere år her på Nordstrand.
Han dør 28.01.1985, året etter intervjuet, og er gravlagt på Nordstrand kirkegård i Oslo
I dødsannonsen tas det farvel med mann, far, svigerfar, morfar, farfar og oldefar.
Ingeniør Thormod Lie, sovnet stille inn 96 år gammel. Nordstrandhøgda.
Ruth, Erik og Jane, Vesla og Nils, Else Berit, Barnebarn og oldebarn. Bisatt fra Nordstrand kirke 05.02.

Debut: 30.07.1909
Siste kamp: 26.09.1909