Terje Abrahamsen


TA 28.11.2022
BLIR: TERJE ABRAHAMSEN FORTSETTER SOM ODDS KEEPERTRENER.FOTO: OLE MARTIN MØLLERSTAD
SKIEN: Keepertrener Terje Abrahamsen har signert en ny toårskontrakt med Odd.

Det melder skiensklubben på sine egne nettsider.

«Det er en glede å kunne fortelle at keepertrener Terje Abrahamsen, som kom til Odd i 2020, blir å se på feltet i to nye år», heter det på odd.no.

Roses av sportssjefen

– Først og fremst må jeg si at det er en glede å kunne fortsette som keepertrener. Jeg har fått permisjon i to nye år fra TTG og det har blitt lagt godt til rette for at jeg skal kunne få fortsette i Odd. Denne jobben gir meg utrolig mye og det å kunne være sammen med topp motiverte utøvere som stadig utvikler seg er en glede, sier Abrahamsen.

Sportssjef Morten Rønningen sier til nettstedet at Abrahamsen har gjort en svært god jobb med keeperne i Odd og at klubben er utrolig glade for at Terje blir med videre i to nye år.

Fikk jobben etter den mye omtalte utblåsningen. Nå gir Terje seg

Terje Abrahamsen (52) har hatt suksess i jobben. Ved årsskiftet er det slutt.


GIR SEG: Terje Abrahamsen gir seg som keepertrener etter sesongen. FOTO: NILS TORE OLSEN

 

Nils-Tore OlsenSportsleder

I oktober for tre år siden hadde daværende keepertrener i Odd, Einar Rossbach, en solid utblåsning i Varden og TA. På tross av mangeårig suksess, tok det ikke mange dagene før den tidligere toppkeeperen var historie på Falkum.

Inn kom Abrahamsen, som hadde samme stilling på Toppidrettsgymnaset. Porsgrunnsmannen var før det keeper i Urædd, Pors og Odd.

Prioritere familien

Keepertreneren forsikrer alle om at det ikke er noe dramatikk bak hans avgang. Kun et eget valg som kommer av et ønske om mer tid med familien.

– Det er personlige årsaker. Jeg vil prioritere familien. I mange år har helger og kvelder gått til fotball. Alderen har også litt å si. Jeg merker at kroppen blir eldre. Og så er det slik at hvis man skal være med i toppfotballen, så må man kunne gi hundre prosent. Når man begynner å merke at andre ting må prioriteres, så er det greit å få inn litt andre og yngre krefter. Men jeg har hatt det kjempebra i Odd og er veldig glad i klubben. Jeg kommer nok til å bidra litt på en eller annen måte, fortsetter Odds populære keepertrener.

– Skal du fortsette som keepertrener på Telemark Toppidrett Gymnas?

– Ja, jeg går tilbake i en full stilling der.

Tangerte Wirkola

Odds keepertrener tok et solid «Etter Wirkola-hopp» da han startet i stillingen. Han forlenget en nesten uslåelig rekke av suksess med keepere og har fått massivt skryt for jobben han har gjort.

Særlig Leopold Wahlstedts kvantesprang blir trukket fram, og at Peder Klausens utvikling sørget for at gutten fra Helle fikk sin debut i eliteserien tidligere i år.

– Jeg er stolt at jeg fikk fortsette det Tore Kaspersen, Einar Rossbach og alle før de to startet. Det er veldig tilfredsstillende å vite at jeg ikke har ødelagt det verket.

Han har fått drakter av de han har trent. Det har gitt en aldri så liten «aha-opplevelse».

– Sondre Rossbach, Egil Selvik, Leopold Wahlstedt, Per Kristian Bråtveit og Peder Klausen. I tillegg har Rune Almenning Jarstein hatt ange treninger her. Det er et herlig knippe av gode keepere!

Varden har tidligere skrevet at André Hansen allerede har signert for Odd, men det er ikke før fra 1. januar. Da har Abrahamsen sluttet.

– André kommer litt for sent, sier han lattermildt.

Det berømte minuttet

Selv står keepertreneren oppført med ett minutts spilletid for skiensklubben. Det kom mot Lillestrøm 29. juni i 2003. Minuttet forandret livet til den daværende 31-åringen. Da var han stillasarbeider og hadde akkurat lagt opp som keeper i Pors.

– Du kan godt si det slik. Det ene minuttet åpnet en del dører for meg i etterkant, fortalte han Varden under treningsleiren i Spania i januar.

Det raske comebacket og keepertreninger der Tore Kaspersen styrte, mens Erik Holtan og Rune Almenning Jarstein viste fram lærdom, gjorde at han fikk interessen for å selv bli en keepertrener.

– Det var den perioden som gjorde at jeg ville bli keepertrener selv.

Og så kom en ny telefon fra Skien.

– I 2007 spurte Knut Helge Hagen om jeg ville ha en 30 prosent stilling ved Toppidrettsgymnaset. Det takket jeg ja til, så lenge det gikk å kombinere med min jobb. Etter et drøyt år kom tilbudet om full stilling. Jeg trodde det nesten ikke, fortalte han, som om noen få måneder igjen er tilbake i full stilling ved TTG.

Publisert: fredag 20. oktober 2023 kl. 13:27

 

Velger å slippe nyheten nå: – Jeg har blitt en gammel mann